eur:
389.32
usd:
362.03
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Gyurcsányt tekintik elnöknek a zalai szocialisták

A zalai szocialisták Gyurcsány Ferencet tartják az MSZP elnökének, valamennyi városi szervezet úgy döntött, hogy továbbra is őt támogatják - tájékoztatta vasárnap közleményben a párt megyei elnöke az MTI-t.

Baracskai József közölte: a zalaegerszegi küldöttgyűlés szombaton egyhangú szavazással döntött Gyurcsány Ferenc támogatásáról, és ehhez csatlakoztak a nagykanizsai, a zalaszentgróti, a keszthelyi és a lenti-letenyei szervezetek elnökségei is.

Gyurcsány Ferenc a kongresszustól kapta elnöki megbízatását 85 százalékos szavazataránnyal, így azt csak a párt április 5-i legfelső fórumán adhatja vissza - olvasható a zalai szocialisták közleményében.

"Kérjük elnökünket, hogy küzdjön meg újra a tisztségért - ha lesz kihívója -, és elvszerű vitában fejtse ki programját". Hirdessen csapatot, mert lemondásával a tagság elvárásának megfelelően az elnökségi tagok tisztségének is meg kell szűnnie. "Mi sem a Suchman-féle, sem az Orbán Viktor-féle forgatókönyvet nem vagyunk hajlandók követni, csak a Magyar Szocialista Párt kongresszusának döntéseit fogadjuk el a jövőben is" - fogalmaztak a zalai szocialisták.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Washington új csapást mér Kínára

Washington új csapást mér Kínára

A Biden-kormányzat visszavonta az Intel és a Qualcomm számára a Huawei félvezetőkkel való ellátását lehetővé tevő kiviteli engedélyeket, növelve ezzel a kínai távközlési berendezéseket gyártó vállalatra nehezedő nyomást. Az amerikai kereskedelmi minisztérium lépése érinti a Huawei laptopok és mobiltelefonok számára gyártott chipek szállítását is, így akár a magyar piacra is hatással lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×