eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Még nem kezdték meg a népligeti azbesztes épületek bontását

Egyelőre nem bontottak meg a népligeti buszpályaudvar közelében lévő építkezés kivitelezője azokat az épületrészeket, amelyek nagy mennyiségű azbesztet tartalmaznak - mondta az InfoRádióban a ferencvárosi önkormányzat környezetvédelmi bizottságának elnöke azt követően, hogy bejárta a helyszínt.

Helyszíni bejárást tartott a ferencvárosi önkormányzat környezetvédelmi bizottsága a bontás alatt álló egykori laktanya területén - tájékoztatott a bizottság elnöke. Hidasi Gábor az InfoRádiónak adott interjújában elmondta: a kivitelező cég nem bontotta meg azokat az azbesztelemeket, melyek károsak lehetnek a környezetre és az emberi szervezetre, így nincs nagyobb azbesztszennyezettség a levegőben, mint ami az elmúlt harminc évben volt, az épületek ugyanis azóta állnak.

Hidasi Gábor hozzátette: az azbesztet tartalmazó épületrészeket fóliával takarták le, a kerület építésügyi hatósága azonban környezetvédelmi szakembereket kér fel a szükséges vizsgálatok elvégzésére.

A hatóságok azt is ellenőrizni fogják, szakszerűen zajlik-e az épület bontása, amely nagyjából másfél hónapot vehet igénybe.

A Levegő Munkacsoport szerint a komplexumnak legalább az egyik épülete jelentős mennyiségű azbesztet tartalmaz, és a terület tulajdonosa, amely az épület homlokzatát nagy felületen megbontotta, tud is erről, de késlekedik az eltávolításával. Ráadásul nem is zárta el légmentesen, hogy ne kerüljön a levegőbe az azbeszt. A Levegő Munkacsoport feljelentést akar tenni ismeretlen tettes ellen.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×