eur:
389.44
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hunvald nem tud arról, hogy a lemondását akarják?

Bár a fővárosi MSZP frakció többször is a nyilvánosság előtt szólította fel az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármestert: mondjon le a mandátumáról, Hunvald György ezt egyelőre nem tette meg, pedig Budapest költségvetésének elfogadása miatt erre szükség lenne. A polgármester ügyvédje az InfoRádiónak azt mondta: ez idáig ilyen megkeresés nem érkezett a fővárosi frakciótól.

Nem kaptunk megkeresést, és nem is az a dolgunk, hogy politikai ügyekbe ártsuk magunkat - mondta az InfoRádiónak Hunvald Görgy VII. kerületi polgármester ügyvédje, aki hozzátette: csak úgy tudnák eljuttatni az MSZP-frakció kérését, ha az ügyészségen keresztül a nyomozóhatóság engedélyével továbbítanák azt.

Krasznai András hozzátette: az előzetes letartóztatásban lévő politikus valószínűleg olvas újságot és tévét is néz, de a találkozókon csak a büntetőügyéről esik szó. Az ügyvéd hozzátette: politikai ügyben nem tud és nem is akar tanácsot adni.

Erzsébetváros szocialista polgármesterét február 10-én vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség. Hunvald Györgyöt bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűncselekmények - többek között csalás, csalás kísérlete, hivatalos személy általi vesztegetés, illetve magánokirat-hamisítás - bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítják.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×