eur:
387.15
usd:
359.24
bux:
69175.82
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Csökkenhet nagykövetségeink és konzulátusaink száma

Csökkenhet a magyar nagykövetségek és konzulátusok száma. A Külügyminisztérium az elkészült külkapcsolati stratégiának megfelelően felülvizsgálja a külképviseletek rendszerét - közölte a külügyi szóvivő.

Szelestey Lajos azt mondta, hogy a képviseletek számának esetleges csökkentésében szerepet játszhat a forint/euró árfolyam változása is. A szóvivő szerint az már látszik, hogy a Magyarországnál jobb anyagi helyzetben lévő országok kisebb külképviseleti hálózatot tartanak fenn.

Mint mondta: a Külügyminisztérium költségvetésére nemcsak a forint gyengülése van hatással, hanem az is, hogy a gazdasági helyzetre tekintettel a kormány takarékoskodásra kérte a minisztériumokat. Jelenleg a nagykövetségekkel és konzulátusokkal együtt 81 országban 116 magyar diplomáciai képviselet működik a világban.

Címlapról ajánljuk
Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
AI, innováció és digitalizáció a bankszektorban - Jön a Financial IT 2024!

AI, innováció és digitalizáció a bankszektorban - Jön a Financial IT 2024!

A bankszektor digitális transzformációjával kiemelten foglalkozó Financial IT konferenciánkat már 12. alkalommal rendezzük meg 2024-ben, ahol a banki felsővezetők, IT-döntéshozók, a top tanácsadók, fintech guruk és startupperek, illetve a legfontosabb banki IT-beszállítók vitatják meg a legforróbb banki IT-trendeket. A nagy múltú konferencián nem csupán a technológiai újdonságokkal, hanem a banki digitalizáció üzleti aspektusaival is részletesen foglalkozunk, azaz a banki IT-költésektől kezdve a hatékonyságnövelésen keresztül a mesterséges intelligenciáig minden forró témáról szó lesz a rendezvényen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×