eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sólyom-Fodor találkozó - romaügy és környezetvédelem

A gazdasági válság hatásairól, a magyarországi romák integrációjáról és a környezetvédelem néhány aktuális kérdéséről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet Sólyom László köztársasági elnök és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke folytatott szerdán.

Fodor Gábor a megbeszélést követően a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: arra kérte az államfőt, hogy álljon a Reformszövetség kezdeményezése és a gazdasági reformok mellé. Hozzátette: a köztársasági elnök is jónak találta a programot.

Mint mondta, beszéltek arról is, hogy minden meghatározó politikai vezetőnek támogatnia kell a magyarországi romák integrációját. Fodor Gábor ennek kapcsán elmondta, hogy mennyire aggasztónak látja a helyzetet, főleg egy ilyen súlyos gazdasági válság közepette. Úgy fogalmazott: fennáll a veszélye, hogy sokan bűnbakot akarnak majd keresni, és a magyarországi romák személyében találják meg őket.

Mint mondta, az ügyben találkozott a véleménye Sólyom Lászlóéval és a köztársasági elnök elmondta, hogy találkozókat tervez az ügyben, ahol továbbra is világossá tudja tenni, hogy elkötelezett a romák integrációjának sikeressége mellett.

Emellett arra kérte a köztársasági elnököt, hogy az eddigi határozottsággal hallassa hangját környezetvédelmi ügyekben, például a magyar-osztrák határ mellé tervezett heiligenkreuzi (Rábakeresztúr) szemétégető és a romániai verespataki aranybánya esetében.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×