eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Simor András: ami most történik, az vergődés, perspektíva nélkül

A maastrichti kritériumok mielőbbi teljesítését szorgalmazta a jegybank elnöke. Simor András a HVG-nek adott interjúban úgy fogalmazott: ami most történik, az vergődés, perspektíva nélkül.

Mint mondta: amíg a forint árfolyama jelentősen kileng, addig nem lát esélyt arra, hogy az ország belépjen az eurózóna előszobájának tartott ERM-II. árfolyamrendszerbe.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke arról is beszélt, hogy nem tart államcsődtől, mert az ország - bár külső segítséggel, de - eleget tud tenni kötelezettségeinek. A szakember szerint most az a legfőbb probléma, hogy magas a GDP-hez viszonyított államadósság, és ez rontja Magyarország hitelképességét.

A kormány intézkedéseit Simor András jó irányba tett jó lépéseknek nevezte, de mélységükkel és ütemezésükkel elégedetlen. Úgy vélte: az adók túl magasak, a foglalkoztatottság pedig túl alacsony, ezeken pedig érdemben nem változtatnak a bejelentett intézkedések.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×