eur:
389.73
usd:
362.12
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb ház gyulladt ki Tatárszentgyörgyön

A helybeliek beszámolói szerint ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak egy, a múlt hétfői gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre álló tatárszentgyörgyi házra, majd egy terepjáróval elmenekültek. Az elsődleges vizsgálat szerint ugyanakkor egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy gyújtogatás történt.

Ismeretlenek a házra, majd egy szürke terepjáróval elmenekültek. A támadást a virrasztásra érkező rokonok észlelték. Látták, ahogy kigyulladt a ház, majd két ember az erdő irányába menekült - mondta szombat este a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának Pest megyei elnöke. Raffael Gyula arról hozáátette: megtalálták a helyszínen a Molotov-koktél darabjait.

Közlése szerint a lakásban nem tartózkodott senki, mert a hétfői kettős gyilkosság után a család félt. A két felnőtt és a három gyermek ideiglenesen rokonokhoz költözött Budapestre.

A tüzet rövid időn belül eloltották a tűzoltók, senki nem sérült meg. A mentők egy embert elsősegélyben részesítettek, egy másiknak pedig nyugtató injekciókat adtak.

Az elsődleges vizsgálat szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy gyújtogatás törtét.

A rendőrség a faluba vezető összes utat lezárta, ellenőrzik a gépjárműveket. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

A helyszínen lévők a rendőrségi rádióból úgy hallották, hogy megtalálták a terepjárót üresen, Ladánybene határában, ezt azonban cáfolta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Mint mondta, sem járművet, sem személyt nem találtak az eseménnyel összefüggésben.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a tűzoltók megérkezése előtt a helyiek betörték a ház ablakait. Nem volt túlzottan nagy a tűz, de a füst mindent beterített.

Hétfőre virradóra eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően Molotov-koktéltól gyulladt ki a tatárszentgyörgyi cigánytelep szélén az utca utolsó háza.

A tűz elől menekülőkre rálőttek, aminek következtében egy kisfiú és édesapja vesztette életét, két gyermek pedig megsebesült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×