eur:
389.21
usd:
361.44
bux:
67947.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lemond a külügyminiszterségről Göncz Kinga

Göncz Kinga külügyminiszter vezeti az MSZP európai parlamenti listáját - jelentette be Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke a párt választmányának ülése után. A miniszter május elsejével lemond posztjáról.

A választmány és az országos elnökség által készített listát három nő vezeti: Göncz Kinga után Herczog Edit és Gurmai Zita szerepel azon. A választmány egyhangúlag hagyta jóvá a listavezető személyét. Göncz Kinga május 1-jével lemond posztjáról - közölte Gyurcsány Ferenc, megjegyezve, hogy április 20-án jelöl új külügyminisztert.

Hozzátette: a listán az elnökség által javasoltaknak megfelelően alakult a további sorrend: Tabajdi Csaba, Hegyi Gyula, Fazakas Szabolcs, Cserey Gyula, Kökény Mihály, Harangozó Gábor és Dobolyi Alexandra.

A pártelnök azt mondta, a szocialista képviselők nem azért mennek Brüsszelbe, hogy a belpolitikai vitákat folytassák az EP-ben. Az MSZP határozott és offenzív kampányra készül - mondta.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×