eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Békesi Gyurcsány javaslatairól: "Épeszű ember ilyet nem mond"

Békesi László volt pénzügyminiszter szerint nyilvánvaló butaságok vannak a miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedések között. A Horn-kormány tárcavezetője a Liberális Gazdasági Konferencián azt mondta: nevetséges arról beszélni 2009-ben, amikor a csőd a nyakunkon van, hogy 2014-től milyen bátor lépéseket tesz a kabinet.

Alibi csomagként jellemezte a Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn bejelentett intézkedéseket Békesi László volt pénzügyminiszter. A Horn-kormány tárcavezetője a Liberális Gazdasági Konferencián azt mondta: a csomag több eleme nyilvánvaló butaság, és semmi köze a bizalomerősítéshez, a versenyképesség helyreállításához vagy a nagy rendszerek átalakításához.

Nevetséges arról beszélni, hogy 2014-től értékalapú ingatlanadót vezetnek be vagy, hogy évente négy hónappal emelik a nyugdíjkorhatárt. Most 2009 van, a csőd itt van a nyakunkon, az állami kiadások kellene csökkenteni - emelte ki.

"Épeszű ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani" - mondta a javaslatokról a volt tárcavezető.

Békesi László szerint a gazdaság csak akkor tud kilábalni a bajból, ha exportberuházás vezérelt, egyensúlyőrző, megtakarításösztönző politikát folytat.

A volt pénzügyminiszter szólt arról is, hogy a végrehajtás eszközrendszerében is másra van szükség, ugyanis laza fiskális politikával, a teljesítményektől elszakított jövedelempolitikával, és egy ortodox monetáris politikával nem lehet egészséges pályán tartani a gazdaságot. Kőkemény fiskális, növekedést támogató monetáris, és szigorú jövedelempolitika politika elegye lenne a jó - tette hozzá.

Békesi László teljes előadását meghallgathatja szombaton délután 3 óra után az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×