eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Zuschlag-per: "Gyakorlatilag nem volt könyvelése a FIB-nek"

A Fiatal Baloldal (FIB) gazdálkodásáról beszélt csütörtöki vallomásában Zuschlag János az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön; az első rendű vádlott szerint "gyakorlatilag nem volt könyvelése" a szervezetnek.

A vádlott táblázatokat és kimutatásokat adott át a bíróságnak a FIB folyószámlamozgásairól, többoldalas összegzést a szervezet 2002-2005-ös programjairól. Az egykori szocialista politikus elmondta, ezek segítségével kívánja bemutatni, milyen kiadásai, illetve milyen hivatalos forrásokkal rendelkezett a szervezett ebben az időszakban.

"Gyakorlatilag nem volt könyvelése" a szervezetnek, mivel annyira alacsony volt a hivatalosan elszámolható forrása a FIB-nek, hogy nem volt értelme ezzel foglalkozni. 2002 eleje és 2004 vége között hivatalosan mindössze 20 millió forinttal gazdálkodott a szervezet - közölte a vádlott.

Az egykori szocialista politikus vallomásának első két napjához hasonlóan a tárgyalást ismét komoly sajtóérdeklődés övezi, a pert számos tévéstáb és több tucat újságíró kíséri figyelemmel.

Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolják, s 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×