eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Visszatartja a rendőrség a csepeli gyilkosság idején készült hangfelvételt

A csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjának védője továbbra is sérelmezi, hogy nem kapta meg a rendőrségtől azt a hangfelvételt, amelyet az egyik áldozat zsebében lévő diktafon rögzített. Az intézmény volt vezetőjének védője azt mondta: a felvétel védence ártatlanságát bizonyítja. Magyar György ügyvéd szerint a rendőrség minden egyes nyomozásnál jogosult eldönteni, hogy mik azok az információk, amelyet a gyanúsított és védelmének a tudomására hoz.

Szinte minden nap kéri a rendőrségtől a hangfelvételt vagy annak írott változatát a rendőrségtől a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Deme Gábornak a védője, Ruttner György. A felvételt az egyik áldozat zsebében elrejtett diktafon rögzítette. Az ügyvéd hozzátette: a rendőrség egyes képviselői a nyilvánosság előtt is idézik időnként ezt a hanganyagot, elemzik, következtetéseket vonnak le belőle.

Így viszont olyasmivel szemben kell védekeznie az ügyvédnek és védencének, amiről nincs tudomásuk. Ruttner György biztos benne, hogy a felvétel a bizonyíték védence ártatlanságára. A párbeszéd egy részénél jelen volt a gyanúsított is, de nem az egészen, így nem tudja, hogyan folytatódott a társalgás azután, hogy ő elhagyta a termet.

Az ügyvéd szerint a Deme Gáborral, azaz az iskola nemrég elbocsátott gazdasági igazgatójával az őt folyamatosan kísérő gondnoknak csak munkakapcsolata volt. A rendőrség magatartása miatt pedig Deméék már csak az ügyészségnek hajlandóak nyilatkozni, a rendőrség képviselőjének nem.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában múlt szerdán agyonlőtték az intézményvezetőt és helyettesét. A rendőrségi adatok szerint a kettős gyilkosság indítéka egy elszámolási vita volt az intézményvezető és Deme Gábor, az egyik gyanúsított között.

A kettős gyilkosság kapcsán Deme Gábor volt gazdasági igazgatót társtettesként, a gondnoki feladatokat ellátó 52 éves K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Az egyik áldozat, Takács József igazgató az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője volt.

Csak a nyomozás végével kell ismertetni a bizonyítékokat

A rendőrség minden egyes nyomozásnál jogosult eldönteni, hogy mely információkat hozza a gyanúsított és védője tudomására. A nyomozás érdekében joga van visszatartani a megszerzett adatokat, bizonyítékokat, azaz nem köteles mindent kiadni - közölte az InfoRádióvab Magyar György ügyvéd.

Mindezt - mint mondta - csak a nyomozás lezárásakor köteles a vádlott rendelkezésére bocsátani. Az ügyvéd megjegyezte: a csepeli kettős gyilkossággal az a baj, hogy a hanganyag egyes részletei kikerültek a sajtóba, így felmerül az a kérdés, nem aggályos-e, hogy a sajtó hozzájutott a hangfelvétel egyes részleteihez, míg a gyanúsított nem.

Hogy valaki a rendőrségnek vagy az ügyészségnek nyilatkozik, az az eljárás szempontjából mindegy - jegyezte meg Magyar György, aki szerint annak sincs jelentősége az ügy jelenlegi szakaszában, hogy a gyanúsított beszél vagy hallgat. Viszont az általa választott védekezési mód következményeit viselnie kell, szavait fel lehet használni ellene bizonyítékként - figyelmeztetett a szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×