eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A ferencvárosiak változást akarnak, de kevesen mentek el szavazni

Szijjártó Péter szerint a ferencvárosiak nyilvánvalóvá tették, hogy komoly változást akarnak és a Fidesz megtiszteltetésnek veszi, hogy ezzel a változtatással őket akarják megbízni. Erről a Fidesz szóvivője nyilatkozott a ferencvárosi időközi választás első fordulójának előzetes eredményeire reagálva.

Hozzátette: köszönetet szeretnének mondani azoknak az embereknek, akik a nagy hideg és a - mindenfajta jogszabályi megalapozottság nélkül elrendelt - szmogriadó ellenére elmentek szavazni és elmondták a véleményüket.

Szijjártó Péter reményét fejezte ki, hogy két hét múlva még többen voksolnak majd.

A ferencvárosi időközi választás első fordulója - az előzetes eredmény alapján - érvénytelen lett, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A leadott szavazatok több mint felét az előzetes eredmények szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta, akire 4.697-en voksoltak. Második az MSZP jelölte Bánsághi Tamás lett 1.850 szavazattal.

Az MSZP másképpen gondolja

Az MSZP szerint az alacsony részvétellel a nemtetszésüket fejezték ki a ferencvárosi választópolgárok az ajánlószelvény-gyűjtéssel kapcsolatos botrány miatt - mondta Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke vasárnap este.

Burány Sándor nem értett egyet azzal a felvetéssel, hogy a kormányzati politikával való elégedetlenséget fejezheti ki az, hogy MSZP jelöltjére jóval kevesebben szavaztak, mint a fideszére.

Úgy vélte, az alacsony részvétel miatt összehasonlíthatatlanok az arányok. Burány Sándor szerint az előzetes eredményekből az látszik, hogy elsősorban a radikális és a szélsőjobboldali szavazók tartották ezt a választás fontosnak, ennek tudható be a Jobbik harmadik helye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×