eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Gyurcsány Ferencnek a népszavazás után volt a legnehezebb

Gyurcsány Ferenc szerint nincs kisebbségi kormány, hiszen ma Magyarországot egypárti, szocialista kabinet irányítja. Erről a miniszterelnök a Stop.hu internetes portálnak adott interjúban beszélt.

Egypárti, szocialista kabinet irányítja az országot, amely meggyőző többséggel, a májusi koalíciós szakítás óta 44 törvényt vitt át az országgyűlésen - hangsúlyozta a kormányfő egy kérdésre válaszolva. Szavai alátámasztására arra emlékeztetett, hogy többen fogadták el a jövő évi büdzsét, mint tavaly, vagy mint amikor a Fidesz kormányzott. Mi ez, ha nem stabil többség? - tette fel a kérdést.

A jövő évi legfontosabb feladatként Gyurcsány Ferenc a munkahelyek megőrzését jelölte meg, valamint azt, hogy minden erejükkel azokat segítsék, akiknek ez nem sikerül.

Arra a kérdésre, hogy mi volt az idén a legnehezebb a politikában, azt mondta: a népszavazás éjszakája és az utána következő két hónap.

A kormányfő úgy vélekedett, az idei feladatok közül legjobban a válság kezelése sikerült. Mint mondta, büszke arra, hogy a hazai és nemzetközi elemzők szerint is jól kezelték eddig a válságot, miközben országszerte komoly fejlesztések is elindultak.

A miniszterelnök annak kapcsán, hogy miben változott legjobban a véleménye idén, arról beszélt: meg kell értetnie az országgal a változtatások elkerülhetetlenségét. "Nem elég, ha mi néhányan úgy gondoljuk, jöjjenek a reformok" - jegyezte meg, majd hozzátette: előbb a társadalmi támogatottság megszerzésére van szükség, aztán jöhet a parlamenti munka és döntés. Közölte: ebben volt a legtöbb konfliktusa is tanácsadóival, kollégáival, ám a viták végén valamennyien erre a következtetésre jutottak.

Karácsonyi és szilveszteri programjáról Gyurcsány Ferenc azt mondta: szűk családi körben, egy ausztriai faházban töltik az ünnepet. Én főzöm az ünnepi ebédet és vacsorát - válaszolta egy kérdésre a kormányfő, aki azt is elárulta, hogy a mákos beiglit jobban szereti, mint a diósat. Hozzátette: még szilveszterkor is Ausztriában lesznek, és megpróbálják "síléccel legyőzni a hegyet".

A kormányfő a 2009-es évre az egész országnak azt kívánta, hogy a válság idején is őrizzék meg hitüket, legyenek megértők egymás iránt, mert a válság hatásait senki sem kerülheti el. Sok munkával, összefogással, párbeszéddel azonban túljutunk majd ezen az időszakon - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×