eur:
389.43
usd:
362.5
bux:
68681.9
2024. május 8. szerda Mihály

Ferihegyi sztrájk - a szakszervezetek tovább tárgyalnának

Nem írták alá a Budapest Airport által készített megállapodás-tervezetet a szakszervezetek - közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető cég. A tájékoztatás szerint a Budapest Airport vezetése önmagára nézve kötelezőnek tekinti a szakszervezetekkel közösen kidolgozott dokumentumot.

Kovács Zoltán, a ferihegyi sztrájkbizottság elnöke azt mondta: a szakszervezetek tovább akarnak tárgyalni a munkáltatóval, és elkészítették saját megállapodás tervezetüket, azt azonban a Budapest Airport vezérigazgatója nem vette át. Hangsúlyozta: közeledtek az álláspontok a legutóbbi tárgyaláson, de a kollektív szerződésre, a munkarendre és a pótlékrendszerre új javaslatokat tettek a munkáltatónak.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban azt mondta: az érdekképviseletek nem fogadják el azt a megállapodást, amelynek feltételeit közösen alakította ki a munkáltató és a szakszervezetek, ezért egyelőre nincs értelme a további tárgyalásoknak.

Ferihegyen csütörtökön a dolgozók 70 százaléka felvette a munkát reggel, a forgalom zavartalan, járatokat nem kellett törölni, és nagyobb késések sincsenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×