eur:
389.46
usd:
363.31
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: a Reformszövetség a kormány szövetségese

Jövő január végére, február elejére összehangolt reformjavaslatokat készít a Reformszövetség - derült ki a szövetség tagjai és a miniszterelnök között lefolytatott keddi megbeszélés után. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a kormány és az MSZP szövetségesként tekint a Reformszövetségre.

Pálinkás József az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke és Futó Péter, az Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elnöke újságírók előtt közölte: a tervezett változási lépések kiterjednek az önkormányzatokra, a közigazgatásra, a nyugdíjrendszerre, vállalkozásélénkítésre, az adórendszerre, az egészségügyre és az oktatásra is. Hozzátették: a reformok célja az euró minél hamarabbi, akár 2012-es bevezetése.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: a tervezett változtatások célja, hogy a következő évtized elején az euró legyen a fizetőeszköz Magyarországon és tíz éven belül a hazai átlagjövedelmek megközelítsék az európai szintet. A Reformszövetséget múlt pénteken hozták létre az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint az MTA volt vezetői és jelenlegi elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×