eur:
389.29
usd:
361.95
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Elbocsátották a tűzszerészt, aki csőbombát rakott egy MSZP-irodához

Leszerelték és elbocsátották azt a tűzszerészt, aki a gyanú szerint csőbombát helyezett el az újpesti MSZP-iroda előtt. A férfit előzetes letartóztatásba helyezte a katonai ügyészség lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt.

Azonnali hatállyal leszerelte és elbocsátotta a Magyar Honvédség állományából a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkarának főnöke azt a hivatásos tűzszerész katonát, akit a katonai ügyészség előzetes letartóztatásba helyezett lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt - közölte a távirati irodával Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

A Népszabadság szerdai száma szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy november 6-ára virradóan saját készítésű pokolgépet helyezett el az MSZP újpesti irodája előtt. A lap úgy tudja, hogy a százados tettét nem politikai okok motiválták. Állítólag azt akarta bizonyítani, hogy "mekkora kupleráj van az alakulatánál", s azért tette az MSZP irodája elé a bombát, mert azt gondolta, így tud a legnagyobb feltűnést kelteni.

Bocskai István elmondta, hogy a százados azon bukott le, hogy rendszeres ellenőrzések vannak az alakulatnál. Ugyanis néhány hónappal ezelőtt a tűzszerész alakulatnál már feltűnt, hogy robbanóeszközök készítéséhez szükséges eszközök hiányoznak.

Az már a nyomozás során derült ki, hogy a visszaéléssel gyanúsítható katona összefüggésbe hozható a IV. kerületi MSZP-irodánál történtekkel. A házkutatás során a tűzszerész számítógépében megtalálták azt a Molnár Sándor ezredes, volt tűzszerész-parancsnok nevében írt hamis levelet, amely egy napilapban is megjelent, és amely mind a Magyar Honvédséggel, mind a tűzszerész alakulattal kapcsolatban súlyos, de valótlan vádakat fogalmazott meg.

E levél kapcsán Molnár Sándor közleményben tiltakozott. A távirati iroda értesülése szerint egyébként orvosszakértői vizsgálatok is zajlanak, ugyanis a kihallgatások során kiderült, hogy a férfi gyógyszereket szedett öngyilkossági szándékkal. Szerettük volna az ügyben megszólaltatni Ács Tibort, a budapesti katonai ügyészség szóvivőjét is, ám ő csak csütörtökre ígért tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×