eur:
389.75
usd:
362.17
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Horn: Mint ha nem is egy országban élnénk

Horn Gábor szerint a pénzügyminiszter által beterjesztett költségvetési javaslat nem reális, az ország gazdaságának felemeléséhez pedig radikális adócsökkentésre lenne szükség. Az SZDSZ ügyvivője úgy látja: lenne fedezet egy három év alatt megvalósítandó, ezermilliárd forintos adócsökkentésre.

Radikális adócsökkentési javaslatot dolgozott ki az SZDSZ. A párt ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: ha a magyar politikai élet szereplői nem veszik észre, hogy nincs más út, mint az adóreform, akkor nem érzékelik, milyen helyzetben van a gazdaság.

"Az ember úgy gondolja, hogy nem is egy országban élünk" - véleményezte a politikus azt, hogy a pénzügyminiszter által beterjesztett költségvetési javaslat jövőre 3 százalékos gazdasági növekedéssel számol, miközben a legoptimistább becslések szerint is legfeljebb 1,5-2 százalékos lesz, nem is beszélve a nemzetközi pénzügyi válság hatásairól.

A politikus vitatja azt a kormányzati állásfoglalást, amely szerint az állami kiadásokon már nem lehetne szűkíteni. Szavai szerint meggondolandó, hogy szükség van-e 17 miniszterre és a hozzájuk csatlakozó államapparátusra, de mint mondta, a közigazgatás egészén is lehetne még spórolni.

Horn Gábor arról is beszélt, hogy a kisebbségi kabinet megbénítja a magyar kormányzást és a parlamentet is. Rámutatott: az országgyűlés előtt nincsenek törvényjavaslatok, a koalíció felbomlása óta az ülések legizgalmasabb részét az interpellációk adják.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×