eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyanúsítottként hallgatták ki az Országos Cigány Önkormányzat elnökét

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet több mint tíz millió forint állami támogatással nem tud elszámolni - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese szerdán.

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által, munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni - mondta Szabó Ferenc.

A főügyész-helyettes hozzátette: a nyomozás egy-két hónapon belül befejeződik.

Az OFA elnöke 2007-ben tett feljelentést sikkasztás gyanúja miatt.

Az MTI információi szerint az OFA kezdeményezésére, bírósági határozat alapján, a kiskunmajsai cigány érdekképviseleti szervezetnél szeptember 4-én elárverezték az ingóságokat. Az árverezés tényét a végrehajtó iroda az MTI-nek nem cáfolta, de további információt nem adott. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kiskunmajsán önkormányzati képviselő, ahol esélyegyenlőségi tanácsnok. Ezen kívül a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×