eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az MDF az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi

Az MDF az Országgyűlés szeptember 30-ával történő feloszlatását kezdeményezi, s még a héten benyújtják a parlament elnökének az erről szóló határozattervezetet - jelentette be Hock Zoltán, párt elnökhelyettese.

Az előrehozott választás teremtheti meg azt a stabil politikai helyzetet Magyarországon, melynek során egy támogatott kormánya lehet az országnak - fogalmazott az ellenzéki politikus, miután előkészítő tárgyaláson találkozott Varga Mihállyal, a Fidesz alelnökével és Latorcai Jánossal, a KDNP országos választmányának elnökével.

Hozzátette: reméli, hogy a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ is csatlakozik az indítványhoz.

Ha mind a három ellenzéki párt támogatja az MDF javaslatát, akkor meglesz a szükséges többség az országgyűlési határozat elfogadásához, ezután pedig a köztársasági elnöknek lehetősége lesz arra, hogy kiírja Magyarországon az új választásokat - mondta az MDF elnökhelyettese.

A Fidesz a szeptember 15-i frakcióülésén, a KDNP pedig a hét végi elnökségi és frakcióülésén dönt a parlament feloszlatásáról szóló javaslatról.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×