eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Almássy: Az MDF az előrehozott választásokat tartja a legjobb megoldásnak

Az MDF alelnöke szerint pártja az adóváltoztatásokkal összefüggésben szeretne megegyezni a többi ellenzéki párttal, de amennyiben ezt nem lehetséges, akkor támogatják a parlament feloszlatását. Almássy Kornél az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: jelenleg az MSZP és az SZDSZ játszmája zajlik.

Az országnak és a jobboldalnak is erős és független Magyar Demokrata Fórumra van szüksége - mondta az InfoRádiónak a párt alelnöke, hozzátéve: a magyar politikai palettáról éppen egy olyan közösségelvű, modern, konzervatív tömörülés hiányzik, amelyet az MDF tud megtestesíteni, komoly nemzeti elkötelezettséggel.

Ez kizárja a közös listás indulást a jövő évi európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési választáson - hangsúlyozta Almássy Kornél, megjegyezve: önkormányzati szinten az MDF-es politikusok számos esetben együttműködnek a Fidesszel.

A párt alelnöke elmondta: találkozna Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével, mert időről időre szükség van arra, hogy az ellenzéki pártvezetők egyeztessenek. Almássy Kornél szerint egy ilyen találkozón a jövő és a múlt számos kérdését is meg kellene vitatni, hiszen az MDF "egészen elképesztő támadásokat kapott" 2006 előtt.

Támogatnák

Fél éve gyakorlatilag lehetetlen kormányozni, és fontos kérdésekben döntést hozni. Ha nincs más út, az előrehozott választásokban kell gondolkodni - mondta az MDF alelnöke, akit meglepett, hogy Orbán Viktor nem kíván részt venni az általuk kezdeményezett ellenzéki egyeztetésen.

Az MDF alelnöke úgy véli, hogy a jelenlegi helyzetet a játszmát játszó MSZP-nek és az SZDSZ-nek kell megoldania. Almássy Kornél hozzátette: a szocialisták abban érdekeltek, hogy megvédjék Gyurcsány Ferencet, és minél távolabbra tolják az esetleges előrehozott választásokat.

Az MDF tizenegy fős parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártként előrehozott választások rendezését tartaná a legjobb megoldásnak, ám ez főképp az SZDSZ-és és az MSZP-n, illetve a Fideszen múlik - fűzte hozzá a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×