eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Tüntettek a 91-es busz útvonalának meghosszabbítása ellen

A 91-es meghosszabbított buszjárat ellen tiltakoztak a fővárosi, pasaréti Gábor Áron utca lakói.

A mintegy félszáz lakó azért demonstrált, mert a BKV szeptember 6-ától két buszjáratot is közlekedtet a II. kerületi Gábor Áron utcában, ahol szerintük emiatt jelentősen nő a zaj- és környezetszennyezés.

A lakók azt is sérelmezik, hogy a BKV nem egyeztetett velük az új járatról, és nem készült hatásvizsgálat sem. Közölték: eddig mintegy ötszáz helyi lakos, továbbá egy bölcsőde is csatlakozott a tiltakozáshoz.

A BKV szerint a kerületi önkormányzat kérte a vállalattól, hogy hosszabbítsák meg a 91-es busz vonalát, és az új vonalvezetést a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület is támogatta.

A közlekedési vállalat két lépcsőben, augusztus 19-ével, illetve szeptember 6-ával változtatja meg a járatok menetrendjét és számozását. A fővárosi cég a városszerkezeti változásokkal és az új lakóterületek kiépítésével indokolta a járatok átszervezését; a tervekről valamennyi kerületi önkormányzattal egyeztettek.

Címlapról ajánljuk
Baán László az Arénában: korábban evidensnek vélt tudásanyag tűnik el és válik semmivé

Baán László az Arénában: korábban evidensnek vélt tudásanyag tűnik el és válik semmivé

Olyan gyorsak a változások ma már a világban, hogy ami korábban 10-20 év alatt történt meg, az most megtörténik öt év alatt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Az interjúban szólt a fővárossal való együttműködés lehetőségéről, a Nemzeti Galéria helyzetének állásáról, de elmondta a véleményét a Biodóm "két útjáról", és elárulta egy-két tervét is – új múzeumvezetői ciklusának kezdetén.

Elemzők: Benjamin Netanjahunak most lehetősége lenne a háború leállítására

Sokak szerint a zsidó állam számára ezt most olyan pillanat, mint amikor amerikai kommandósok likvidálták Oszama bin Ladent. „Kedveseim, a háború nem ért véget” – üzente a világnak Netanjahu, és elmondta, mi most a célja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 19. 09:16
×
×
×
×