eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halálos zuhanás: nem kellett volna mentőhelikopter a megégett gyermekhez?

Túlzás volt mentőhelikoptert riasztani az égési sérülést szenvedett kisfiúhoz - vélekedik a helikopter balesetében súlyosan megsérült édesanya. A gyermek a csirkeforrázó vízbe esett bele. Az édesanya meglepődött, hogy mentőhelikoptert hívtak a kisfiúhoz, akinek 16 százalékban forrázta le testét a víz, de csupán 2 százalék volt másodfokú.

Vasárnap lesz egy hónapja, hogy lezuhant a mentőhelikopter Kiskunlacházánál a Margóval és kétéves kisfiával, Szilveszterrel. A Tolnai Népújság felkereste a 23 éves paksi édesanyát, aki meglepően jókedvűnek tűnt, de elárulta, az éjszakák szörnyűek, a tragédiáról álmodik, feltolulnak az emlékképek.

Azt még nem tudja, hogy nyomtalanul elmúlnak-e a sérülései, abban viszont biztos, hogy soha nem fogja elfelejteni a július 31-én történteket. Kétéves kisfia akkor sérült meg, amikor Németkéren a nagymamánál beleesett a csirkeforrázó vízbe. Margó és édesanyja, Zsuzsa meglepődtek azon, hogy mentőhelikoptert hívtak a kisfiúhoz, akinek 16 százalékban forrázta le testét a víz, de csupán 2 százalék volt másodfokú.

Nemcsak én gondolom, hogy túlzás volt - mondja. Nem keres felelősöket, nem vádol senkit, de sok mindent elég nehéz elfogadnia. Elsőként azt, hogy a balesetről senki sem értesítette férjét, szüleit. A rokonok hívták őket, miután híre ment, hogy mi történt. Azóta sem kereste őket senki.

Iratai, pénztárcája, telefonja a helikopterben maradt. Rendőr ismerősök segítségével derítették ki, hogy Ráckevén vannak a személyes tárgyai. Miután felhívta a rendőröket, azt mondták, ha az állapota engedi, utazzon oda, kihallgatják, visszakapja az iratokat. Segítséget, kártérítést senkitől nem kapott, csupán a légimentőktől keresték meg, és kérték a zárójelentést a balesetbiztosításra hivatkozva, de eredmény egyelőre nincs.

Eddig úgy tűnt, hogy a kis Szilveszter könnyen feldolgozta a történteket, de hétfőn este a televízióban látott egy összefoglalót a balesetről, ami szemmel láthatóan megrázta.

Margó sem szívesen beszélt a tragédiáról, de gyakran leült a számítógép elé, s megnézte a képeket. Ilyenkor maga sem hiszi el, hogyan úszták meg szinte sértetlenül. A mentőorvosnak nagyon hálás, ő segített neki is, fiának is kimenekülni az összeroncsolódott gépből. A hősies helytállásról tanúbizonyságot tett orvost az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a "Magyar Mentésügyért" kitüntetésben részesítette, a mentésirányítók főigazgatói dicséretet kapnak.

A baleset nyomait az édesanya magán viseli, a lábán kötés, tartósín, a gerincét fűző védi.

A tizenegyes csigolyája behorpadt és eltört. Egy hetet kórházban töltöttek, ő a balesetin, fia az égési centrumban. Azóta az édesanyjánál lábadozik Németkéren. Eleinte egyedül nem tudta volna ellátni a kicsit, a lépcsőzés pedig még most is gondot okoz, így majd csak akkor költöznek vissza Paksra, ha meggyógyul.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×