eur:
400.13
usd:
367.59
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Szabadon portyázó leguánt fogtak be Budapesten - képpel

Másfél méteres leguánt talált egy idős nő kedden a XI. kerületben. Both Zoltán állatbefogó munkáját a tűzoltók segítették. A leguán nem veszélyes az emberekre, ugyanis zöldséget, gyümölcsöt eszik. Az idén másodszor riasztják ilyen esethez a szakembert, legutóbb Siófokon, a Balaton partján találtak leguánt.

A leguán elszökését még augusztus elején jelentette a tulajdonosa. Kedden délután pedig egy idős hölgy azzal hívta fel az állatbefogót, hogy egy másfél méteres leguánt látott átfutni az úton a főváros XI. kerületében, majd fölmászni egy fára - mondta el az InfoRádiónak Both Zoltán állatbefogó.

Az állat tizenöt méteres magasságban keresett menedéket, ahol az ágak miatt megközelíthetetlen volt, ezért a szakember a tűzoltóság segítségét kérte, akik fölemelték a magasba.

A leguán Amerikában őshonos, növényevő állat. Fákon élnek, és métereket ugrálnak ágról ágra. Mivel le volt hűlve, ezért most szerencsére nem mozgott, így könnyen ment a befogása - tette hozzá Both Zoltán, aki megjegyezte: ezen a nyáron ő volt a második megszökött leguán.

Júliusban egy külföldi turista Szabadi-Sóstón, a Balaton partján felejtette leguánját. Azt, mint mondta, egy idős házaspár találta meg, amint épp a kertükben napozott. "A saját gyűjteményemet szaporítják ezek az állatok, mivel az állatkert nem szívesen fogadja be őket, hiszen nem tudni, milyen fertőzéseket hordoznak" - mutatott rá az állatbefogó.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×