eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Újabb késedelem a fővárosnál

A tervezettnél két hónappal később írta ki a Fővárosi Önkormányzat a pályázatot a Budapesti Egészségügyi Modell kialakításával kapcsolatos tanulmányra - írta a Napi Gazdaság. A főpolgármester-helyettes az InfoRádió megkeresésére azt mondta: a csúszás oka a nyári szünet volt. Horváth Csaba tervei szerint emiatt január helyett jövő év júniusától indulhat a tizenkét fővárosi kórház egységbe szervezése.

Az eredeti tervhez képest két-három hónapot csúszik az egészségpolitikai koncepció kidolgozása, amely a korábban hatályon kívül helyezett cselekvési programot helyettesíti majd - mondta az InfoRádiónak Horváth Csaba főpolgármester-helyettes.

A késés egyik oka, hogy nyári szünet miatt azok a bizottságok, amelyeknek jóvá kellett volna hagyniuk a koncepciót, nem vagy csak nagyon ritkán üléseztek. A másik ok, hogy az egyébként szokásos, egy-két oldalas pályázati anyag helyett egy sokkal részletesebb készült - tette hozzá a szocialista politikus.

A fővárosi kórházakat egységbe szervező program megvalósítása a jövő év júniusában kezdődhet, az átalakulás 2009. december 31-ig megtörténhet - közölte Horváth Csaba.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×