eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Harmincezer forintot visz el a beiskolázás

Hatvanban tartja az országos tanévnyitót az Oktatási Minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint szeptember 1-én 1 millió 400 ezer diák számára kezdődik meg a 2008/2009-es tanév, amely 181 napból áll és 2009. június 15-ig tart.

Számítások szerint mintegy 30 ezer forintba kerül a tanévkezdés azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke most kezdi az iskolát. A tárca tájékoztatása szerint a tavalyi árakhoz képest átlagosan 6 és fél százalékkal kerülnek többe a tankönyvek.

Az idén is 10 ezer forint a támogatásra jogosult tanulók számára az ingyenes tankönyvellátáshoz biztosított normatíva, emellett ezer forint a valamennyi tanuló után igényelhető általános tankönyvtámogatás.

Továbbra is ingyenesen kell biztosítani a tankönyvet a tartósan beteg, a fogyatékos, illetve a három- vagy többgyermekes családban élő, nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek számára.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×