eur:
389.54
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hárommilliárd jutott az olimpiai részvételre

Soha nem segítette annyi költségvetési forrás az olimpiai felkészülést, mint most, amikor összesen hárommilliárd forintot fordított a kormány az olimpián és a paralimpián való részvételre és a versenysport finanszírozására - mondta Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő közölte: rekordösszegű a sikeres szereplésért járó jutalom is; az egyéni számban szerzett aranyéremért nettó húszmillió forint jár majd. A paralimpikonok ugyanakkora összegű jutalomban részesülnek majd, mint az olimpikonok - tette hozzá.

Daróczi Dávid elmondta, hogy az olimpiára Gyurcsány Ferenc is elutazik, hogy a helyszínen szurkoljon a magyar csapatnak.

A kormányszóvivő arról is szólt, hogy becslések szerint 90 százalékos szobakihasználtsággal működtek a főváros három, négy és ötcsillagos szállodái a hétvégi Forma-1-es futam idején. Daróczi Dávid elmondta: a kempingeknek körülbelül a nyolcvan százalékát, a többi szálláshelynek pedig mintegy 75-80 százalékát töltötték meg a vendégek.

Hozzátette: pontos adatok még nem állnak rendelkezésre, de összesen körülbelül negyedmillióan látogattak ki Mogyoródra. A szóvivő szólt arról is, hogy a nagydíjra érkezok mintegy 14,6 milliárd forintot költöttek.

A Kánikula kommandóban részt vevo nyolc hatóság szakemberei fokozottan ellenőrizték a verseny helyszínét és a környező településeket is.

A három nap alatt több mint 700 ellenőrzést végeztek és 166 esetben összesen 28 millió forint bírságot szabtak ki.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×