eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Fekete hétvége az utakon: 16 baleset, 18 halott

A hétvégén 18 haltak meg az utakon. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke szerint ez a szám magasabb a szokásosnál. Kiss Csaba hozzátette: a balesetek egyik fő oka, hogy az autósok hibásan értékelik saját vezetési képességeiket.

Pénteken egy, szombaton nyolc, vasárnap pedig hét halálos kimenetelű baleset volt a közutakon, összesen 18-an vesztették életüket - mondta az InfoRádiónak az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke.

Kiss Csaba szerint ez még a nyári hónapokra jellemzőnél is magasabb. Hozzátette: több olyan baleset történt, amely során gyorshajtás miatt vagy figyelmetlenségből az autósok áthajtottak az út baloldalára, és ott ütköztek egy szabályosan közlekedő járművel.

Sok autós túlértékeli vezetői képességét, és belemegy olyan előzési szituációba, amit nem tud biztonságosan végrehajtani - mondta a szakértő, aki hozzátette: több balesetben kirepült az utas, mert nem használta a biztonsági övet.

Kiss Csaba elmondta: júliusban és augusztusban többen ülnek volánhoz hosszabb utakra, olyanok is, akik a hétköznapokon nem használják kocsijukat, ezért megnövekszik a balesetek száma.

A mostani hétvége forgalom szempontjából kiemelkedő volt, hiszen a Forma-1 miatt sok volt a külföldi autós, ráadásul a kánikulai meleg is közrejátszhatott abban, hogy figyelmetlenebbek voltak az autósok - véli a szakértő.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×