eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Eljárás indult három rendőr ellen Kiss Ernő balesete ügyében

Eljárást indított az ügyészség, három rendőr ellen hivatali visszaélés miatt. Õk voltak azok, akik elsőként értek oda Kiss Ernő volt angyalföldi rendőrkapitány balesetéhez. A tábornok szolgálati viszonyát azt követően szüntették meg, hogy autójával több parkoló autónak nekiment. Kiss Ernő tagadja a cselekmény elkövetését.

A tábornok ellen azt követően indult eljárás, hogy szolgálati autójával több parkoló kocsinak nekiment a XIII. kerületben. Mivel a meghallgatott tanúk úgy látták, hogy Kiss Ernő vezette az autót, ezért eljárás indult ellene.

Nem sokkal később az országos rendőr-főkapitány indoklás nélkül leváltotta Kiss Ernőt, aki ezt követően nyugállományba vonult. Azonban nemcsak a volt rendőri vezető ellen indított eljárást az ügyészség, hanem három másik, rendőr ellen is. Az InfoRádió úgy tudja hivatali visszaélés miatt indult eljárás a rendőrök ellen. Õk voltak, azok, akik elsőként értek oda a tábornok balesetéhez. De azt, hogy pontosan mit követtek el a rendőrök egyelőre nem tudni.

Valószínűleg a tanúk szabálytalan kihallgatása miatt indult eljárás ellenük. Hiszen Kiss Ernő védője többször is hangoztatta, hogy furcsán zajlott egyes tanúk meghallgatása.

A baleset után a tábornok ellen ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt is eljárás indult, de az egyik szakértői vélemény szerint nem biztos, hogy ittas volt, egy másik szakértő pedig azt állapította meg, hogy nem volt részeg a kapitány a baleset idején.

A tábornok a gyanúsítás ellen panasszal élt. Vallomásában azt mondta, hogy reggel vette észre, hogy autója eltűnt, a munkahelyén értesítették arról, hogy kocsijával több járművet törtek össze. Kiss Ernő vallomásában azt mondta: az akció része az ellene folyó lejáratási kampánynak.

Azt mondta : a rendőrségen belül illetve szervezett bűnözők között is lehetnek olyanok, akiknek érdeke az ő lejáratása. Nem tartotta kizártnak, hogy a egy hozzá hasonló személy vagyis alteregója követte el a cselekményt.

Nem ez az első eset, hogy eljárás indul a volt kapitány ellen. 1994 májusában azért függesztették fel állásából, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és a Zugligeti úton egy fának rohant.

Ezen kívül a Budapesti Katonai Ügyészség elöljárói hatalommal való visszaélés és alárendelt megsértése miatt indított ellene eljárás.

Kiss Ernő egyébként munkaügyi pert indított az igazságügy miniszter ellen mert szerinte jogtalanul szűntették meg a munkaviszonyát.

Kiss Ernő 2003 óta volt Angyalföld rendőrkapitánya. Az Orbán-kabinet hivatalba lépésekor az ORFK bűnügyi főigazgatója lett. E posztjáról hivatalosan egészségügyi okokból váltották le. Akkor azért kellett távoznia a testülettől mert levizelte a Teve utcai rendőrségi központot.

Azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×