eur:
390.96
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szombathelyen lép pályára az Arsenal

Ma este Szombathely vendége az Arsenal, a világ egyik leghíresebb futballklubja. Cesc Fabregas ugyan még nem edz a csapattal, de Arsene Wenger várhatóan több sztárját is pályára küldi a Vas megyei fellépésen.

Az Ausztriában edzőtáborozó "Ágyúsok" a szezon második előkészületi mérkőzését játsszák a Haladás ellen, az elsőn nyertek a Barnettel szemben.

A keret némileg megváltozott az előző idénybelihez képest, távozott Jens Lehmann a Stuttgarthoz, Alekszandr Hleb a Barcelonához, Gilberto Silva a Panathinaikoszhoz és Mathieu Flamini a Milanhoz.

További három játékos sorsa bizonytalan: Emmanuel Adebayort több klub is elvinné, de az Arsenal marasztalja. Annak ellenére is, hogy Wenger elismeri, messze van egymástól a togói csatár által kért fizetés és a jelenlegi javalmazás. Az előző idényben harminc gólt szerzett csatár szeretné megháromszorozni 35 000 fontos pénzét.

William Gallast a Paris SG, Robin van Persie-t a Juventus csábítja - valószínűleg kevés reménnyel.

Az Arsenal két új játékost vásárolt a holtidényben, a francia válogatott Samir Nasriért 15 millió, a walesi válogatott Aaron Ramseyért ötmillió fontot fizetett. A klub visszahívta a spanyol Osasunának kölcsönadott, mexikói Velát.

Pedig az Arsenal nem szegény klub


Az első két átigazolás összege azt jelenti, az Arsenal egyelőre közel kétszer annyiért vett, mint amennyiért eladott. Pedig ez kardinális kérdés a klubnál.

Az ezzel kapcsolatos politika világossá teszi, hogy az Arsenal nem költ akkora összegeket az átigazolási piacon, mint közvetlen vetélytársai.

Alkalmasint ez az oka annak, hogy nem tudja felvenni a versenyt hosszú távon és minden fronton a Manchester Uniteddel, a Chelsea-vel és a Liverpoollal. Pedig az Arsenal egyáltalán nem szegény klub, a Forbes listája szerint a Man United és a Real Madrid mögött a világ harmadik legértékesebb labdarúgó-egyesülete. Ám sok pénzt elvitt az új stadion felépítése.

Wenger filozófiája egyébként idomult a fenti pénzügyi regulához. Az edző továbbra is a fiatalok nevelését tartja a legfontosabbnak, s úgy tartja, nem lenne helyes elvenni a tehetséges ifjak elől a lehetőséget a nagy sztárok igazolásával.

A klub hívei közül nem mindenki ért egyet ezzel. A többség úgy tartja, a mai Arsenal gyengébb, mint a 2004-2006 közötti. Egyébként a négy évvel ezelőtt veretlenül bajnoki címet nyert alapcsapatból már mindössze egy játékos tartozik a klubhoz: a védő Kolo Touré.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×