eur:
390.85
usd:
366.38
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Még nem tudni, van-e felelőse a körhintabalesetnek

Kártérítést kérhetnek a sérültek, ha a rendőrségi vizsgálat során kiderül, ki a felelős azért, hogy a hétvégi töki falunapokon leszakadt egy körhinta - véli az InfoRádió által megkérdezett ügyvéd. Hantos Ádám elmondta: a kártérítés összege a sérülés fokától függ, de akár 100 millió forint is lehet.

A töki körhintabaleset kapcsán három személyt, illetve szervezetet lehet potenciálisan kártérítés fizetésére kötelezni: az egyik a játék gyártója, a másik annak üzemeltetője, a harmadik pedig a körhinta éves műszaki ellenőrzését végző ÉMI-TÜD SÜD Kft. - mondta az InfoRádiónak Hantos Ádám ügyvéd.

Előfordulhat, hogy egyik fél felelősségét sem lehet megállapítani: ha vis maior történt, a károsultak nem kaphatnak kártérítést - tette hozzá a szakértő. Hantos Ádám szerint ugyanakkor nem ez az általános: általában kiderül, hogy ki egy-egy ilyen baleset felelőse.

Az, hogy a károsultak mekkora kártérítést követelhetnek, attól függ, milyen maradandó sérüléseket szenvedtek, meddig tart a felépülésük, mekkora lesz a keresetveszteségük. Az összeg elérheti az 50-100 millió forintot is - fűzte hozzá az ügyvéd.

Ketten még kórházban

A Madarász Utcai Gyermekkórházba öt sérültet vittek Tökről; a három könnyű sérültet, akik agyrázkódást és végtagi, mellkasi zúzódásokat szenvedtek a baleset során, kedden hazaengedték - tájékoztatta az InfioRádiót az intézmény sebész főorvosa.

Sült Tamás Péter elmondta: a lép- és koponyasérült állapota stabil, de továbbra is életveszélyes állapotban van. A másik gyerek arc- és nyaksérüléseket, valamint mellkasi zúzódásokat szenvedett, ő nincs életveszélyben.

A lép- és koponyasérült lány tíz-tizennégy napig még biztosan kórházban marad. A másik beteg hamarabb hagyhatja el az intézményt, de az arc- és nyaksérülései maradandóak, így kozmetikai beavatkozásra szorul - közölte a főorvos.

A gyerekek a baleset körülményeit csak elmondásokból ismerik, hiszen rövidebb-hosszabb távú emlékezetkiesésük van - fűzte hozzá Sült Tamás Péter.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×