eur:
391.07
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kifizeti az utasokat a Horvát Utazási Iroda

Minden utas kárigényét kielégítik - ígéri a Horvát Utazási Iroda vezetője. Anton Vidic az InfoRádiónak elmondta: az illetékes hivatalnak már a múlt hét pénteken jelezték, hogy gazdasági problémáik vannak.

Folyamatosan érkeznek az utasok kárigényei a Horvát Utazási Irodához, amelyeket a cég a biztosítójához továbbít - tájékoztatta az InfoRádiót az iroda vezetője. Anton Vidic elmondta: egyelőre nem tudják pontosan, hány utasnak kell majd fizetniük.

A cégvezető közölte: a múlt hét csütörtökön értesítették azokat az utasokat, akik szombaton indultak volna Horvátországba, hogy ne keljenek útra, mert a szállás nem biztosított.

Anton Vidic hozzátette: pénteken jelezték az illetékes hivatalnak, hogy az iroda gazdasági problémákkal küzd.

A hvg.hu péntek este fél hatkor adott hírt arról, hogy fizetésképtelenné vált a Horvát Utazási Iroda. A hírportál értesülései szerint utasok rekedtek kint, akik már a Horvát Idegenforgalmi Közösségtől is segítséget kértek. Ezt a külképviselet vezetője is megerősítette a hírportálnak.

A Horvát Utazási Iroda Kft.-t végül hétfőn hivatalból törölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából, jogszabálysértés miatt.

Az utazási iroda faxszáma 269-1300, címe 1065 Budapest, Nagymező utca 49.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×