eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Cáfolja az FVM a milliárdos uniós büntetésről szóló értesülést

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kategorikusan cáfolja azt a szombati sajtóértesülést, miszerint Magyarországot, korábbi téves agrár-kifizetések miatt, csaknem tízmilliárd forint visszafizetésére kötelezte volna az Európai Unió.

A Magyar Nemzet információja szerint a büntetést azért szabta ki az unió, mert az agrártárca az előírások ellenére nem frissítette három év után az úgynevezett parcella-nyilvántartást. A mulasztás oka a pénzhiány lehetett. Az FVM nem akarja elismerni a hibát. A szaktárca végső soron a termelőkkel szeretné megfizettetni az összeget - írta a napilap.

Forgács Barnabás, a területért felelős szakállamtitkár a távirati irodának elmondta: a témában megjelent információnak egyetlen helytálló megállapítása van, miszerint az agrártárca nem fogadja el a szóban forgó ügyben az Európai Bizottság megállapításait.

Nem fogadja el az uniós állításokat, mert meg van győződve arról, hogy a Magyarország által működtetett rendszerek - például a Mezőgazdasági Parcellaazonosító Rendszer (MePaR) - összhangban vannak mind a magyar, mind pedig az uniós jogszabályokkal, elvárásokkal. Ezért Magyarország kész akár az Európai Bíróságon is megvédeni saját igazát, a magyar tagállami álláspontot.

A szakállamtitkár leszögezte: szó sincs semmiféle döntésről, a vitatott ügyben jelenleg egyeztető folyamat zajlik. Ebben Magyarország vitatja a Bizottság álláspontját, és azt képviseli, hogy a jogszabályoknak megfelelően járt és jár el az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×