eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor számára csak a harmadik opció Orbán javaslata

Fodor Gábor és Orbán Viktor szerint is cselekvőképes kormányra van szükség, de a Fidesz elnöke az előre hozott választásban látja a megoldást, míg az SZDSZ vezetője csak akkor tartaná ezt lehetségesnek, ha sem a kisebbségi kormány cselekvési terve, sem pedig az ezt követő szakértői kormány nem válna be.

Fodor Gábor és Orbán Viktor a Parlamentben tartott csaknem másfél órás tárgyalásuk után közösen tartottak sajtótájékoztatót, amelyen mindketten hangsúlyozták: hasonlóképpen látják az ország helyzetét, de a megoldást másként képzelik el.

Orbán Viktor ismét megerősítette, hogy az előre hozott választásokat tartja megoldásnak az ország helyzetére, Fodor Gábor viszont azt mondta: először azt szeretnék, ha a jelenlegi kabinet cselekvési programot alkotna.

Ha ezt a programot nem tartja az SZDSZ elfogadhatónak, akkor jöhetne egy szakértői kormány, és ha ez sem vezet eredményre, csak akkor lehet szó előre hozott választásról - hangsúlyozta az SZDSZ elnöke.

Fodor Gábor kijelentette, hogy nem kívánnak ismét koalícióra lépni az MSZP-vel. Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ mennyi időt ad a kormánynak a cselekvési terv elkészítésére, Fodor Gábor nem adott választ. Azt mondta, a jövő héten tárgyalnak az MSZP-vel, utána érdemes erre a kérdésre visszatérni.

A Fidesz 10 pontba szedett állásfoglalást adott át az SZDSZ-nek, ebben azt taglalták, hogyan látják az ország jelenlegi helyzetének megoldását, és ebben milyen segítségre számítanak a liberálisoktól.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, hogy a jelenlegi kormány régóta nem a választói akaratot teljesíti, és kisebbségi kormányként hibát hibára halmoz, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben rendkívül káros.

A Fidesz és az SZDSZ között 11 éve nem volt hivatalos egyeztetés. Konkrét döntés nem született. Mindkét párt elnöke hangsúlyozta a párbeszéd fontosságát, és azt mondták, hogy későbbi egyeztetéseket is el tudnak képzelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×