eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Veszélyes sugárzás társul a kánikula mellé

Nagyon erős, akár a 7,5-es riasztási értéket is megközelítő UV-B sugárzás várható a napokban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tájékoztatás az ilyen magas értékeknél egy normál bőrtípus esetében már 15-17 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A meteorológusok azt kérik, hogy a szabadban tartózkodók fokozottan ügyeljenek a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre, 11 és 15 óra között - ha lehetséges - kerüljék a napozást, használjanak fényvédő krémet, és viseljenek kalapot, valamint UV-szűrő napszemüveget.

Különösen veszélyes a napon tartózkodni azokon a helyeken, ahol erősen süt a nap, és még felhők is vannak az égen, ezek ugyanis visszaverik a sugarakat, így a hatás még erősebb.

Szombaton a napi középhőmérséklet még csak a fővárosban és a déli országrészben alakulhat 25 fok közelében. Vasárnap a napi csúcs sok helyen elérheti a 35 Celsius fokot is. A hőmérséklet várhatóan hétfőn lesz a legmagasabb.

Vadász Vilmos meteorológus az InfoRádióban elmondta: a jövő hét közepéig marad a meleg és az erős sugárzás, akkor azonban egy hidegfront érkezik az országba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×