eur:
389.29
usd:
362.53
bux:
68101.68
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szekeres szerint a pilóták hibáztak

Eltérhettek a kiszabott feladattól azok a pilóták, akik gyakorlógépükkel lezuhantak Fehérgyarmat és Nábrád között - mondta a honvédelmi miniszter a légi baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatón. Szekeres Imre értelmetlen és felesleges halálnak nevezte a történteket.

Az eddigi adatok szerint a pilóták egy nem tervezett és rendkívül kockázatos manővert hajtottak végre a géppel - mondta a tárca vezetője. A balesetben mindkét pilóta meghalt.

Szekeres Imre hozzátette: további vizsgálat tisztázza majd pontosan a történteket. Az L-39-es gép manővereit többen is fotózták, filmezték.

A miniszter értelmetlen és felesleges halálnak nevezte a történteket és kiemelte, hogy a Magyar Honvédség Janicsek András alezredes személyében az egyik legjobb pilótáját vesztette el, aki több mint 2700 órát repült. Hozzá hasonlóan Ignácz Zoltán főhadnagyot is Kanadában képezték ki, és az ígéretes pilóták egyike volt.

Szekeres Imre hozzáfűzte: az alezredes három gyermeket hagyott hátra, míg a főhadnagy most alapozta meg életét. Kijelentette: a Magyar Honvédség megfelelő módon gondoskodik majd az elhunyt pilóták családjáról.

A légi baleset körülményei civil hatóság vizsgálja ki, de a honvédségnél is lesz egy belső vizsgálat. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter közölte: a gép megfelelő állapotban volt, így műszaki hiba nem jöhet szóba a baleset kapcsán.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×