eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Avantgárd rendezés Miskolcon

A Moszkvai Helikon Színház két vendégjátékával, a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórus koncertjével, és nagyszabású gálakoncerttel zárul hétvégén a Miskolci Operafesztivál. A programokról kérdeztük Bátor Tamást, a fesztivál igazgatóját.

Végéhez közelít a Miskolci Operafesztivál. A nagyon várt moszkvai Helikon Színház vendégjátéka lesz a péntek esti program, Muszorgszkij Borisz Godunov című operáját adják elő - mondta Bátor Tamás. Azért is jelentős ez a miskolci bemutató, mert a magyar közönség hosszú időn keresztül a Rimszkij-Korszakov hangszerelésében hallhatta ezt az operát, ám ma este Sosztakovics 1957-ben írt változata kerül színpadra.

A szombat délelőtt a gyerekeké, ők is egy híres Muszorgszkij művel - Egy kiállítás képei - ismerkedhetnek a Csodamalom Bábszínházban. Muszorgszkij zenéjét a bábjátékok nyelvén szeretnénk megismertetni a gyerekekkel - mondta az igazgató.

Szombat délután a belvárosi evangélikus templomban lesz még egy érdekes orosz program. A moszkvai patriarchátus kórusa Csajkovszkij és Rahmanyinov művek mellett más orosz zeneszerzők alkotásaiból is válogattak műsorukba.

Az esti program különösen izgalmas. Sosztakovics Kisvárosi Lady Macbeth című darabja kerül műsorra, szintén a Helikon Színház jóvoltából. Egy igazi avantgárd rendezést láthatunk Dmitry Bertman jóvoltából, amely izgalmas képet ad arról, miként lehet ma az orosz operákat színpadra állítani.

Az idén "Bartók+Szlávok 2008" néven megrendezett Miskolci Nemzetközi Operafesztivál záró-gálája vasárnap este lesz. Neves szólisták lépnek színpadra: Karine Babajanyan, Zlatomira Nikolova, Tomá¹ Juhás és Egils Silins. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Ivan Anguélov vezényli. A rendező Majoros István.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×