eur:
389.56
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány: A tétlenség mindennél veszélyesebb

A szélsőjobboldali eszmék elleni egységes fellépésre szólította fel a parlamenti pártok elnökeit az MSZP vezetője.

Gyurcsány Ferenc nyílt levelében arra kéri a Fideszt, a KDNP-t és az MDF-et, hogy képviselőik vegyenek részt az SZDSZ és civil szervezetek által a szélsőségesek megmozdulásával egyidőben, péntekre szervezett ellentüntetésen.

A miniszterelnök hangsúlyozta: minden demokratikus erőnek ki kell állnia a polgárok szabadsága és biztonsága védelmében. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a tétlenség és a hallgatás ebben a helyzetben mindennél beszédesebb és veszélyesebb.

Az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai jegyiroda előtt szélsőjobboldaliak és az eszméiket elutasítók is demonstrációkat tartottak azután, hogy az üzlet egyik alkalmazottja még március 20-án összetűzésbe került egy vásárlóval, aki a Hungarica együttes koncertjére szeretett volna jegyet venni. Az irodát azóta Molotov-koktélos támadás érte, majd később kővel betörték az ablakait.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×