eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két újabb március 15-i rendbontó képét tette közzé a rendőrség - a nap hírei

A Római Szent Péter téren zarándokok százezrei előtt mondta el húsvéti üzenetét XVI. Benedek pápa. A félelem nélküli életet nevezte a Húsvét legfontosabb üzenetének a Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Két újabb március 15-ei rendbontóról tett közzé fényképet honlapján a rendőrség. A nap hírei 2008. március 23-án, vasárnap.

A béke és a közjó megőrzéséért szólalt fel XVI. Benedek pápa a Római Szent Péter téren elmondott húsvéti üzenetében. A katolikus egyházfő Urbi et orbi, a városra (Rómára) és a világra adott áldásában számos nyelven, köztük magyarul köszöntötte a híveket. A zarándokok tízezrei előtt elmondott üzenetében  a pápa a Közel-Keletet, Irakot, Afrika egyes vidékeit és Tibetet emelte ki külön a világ térségei közül. A pápa ismét elítélte az igazságtalanságot, a gyűlöletet és az erőszakot.

Idehaza is országszerte szentmiséket és istentiszteleteket tartottak a keresztény vallás legnagyobb ünnepén. Húsvét vasárnapján Krisztus feltámadásáról emlékezik meg a keresztény világ. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek küldetésnek nevezte a Húsvét örömhírét az esztergomi bazilikában tartott  szentmisén. Bölcskei Gusztáv, a református egyház püspöke a félelem nélküli életet nevezte a Húsvét legfontosabb üzenetének a debreceni Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten. Ittzés János, az  Evangélikus Egyház elnök-püspöke Győrött ünnepi prédikációjában arról beszélt: Krisztus az egész világ megváltásáért támadt fel, ezért a hit nem magán-, hanem a legszélesebb közügy.

Két újabb március 15-ei rendbontóról tett közzé fényképet honlapján a rendőrség. Ezzel már összesen hét fotó látható azokról, akiket a fővárosban március 15-én elkövetett jogsértések miatt keres a BRFK.  A budapesti rendőrfőkapitány kedden félmillió forintot ajánlott fel azoknak, akik a felvételek alapján segítenek azonosítani a rendbontásban részt vevőket, csütörtökig 3 bejelentés érkezett a rendőrséghez. 

A jemeni elnök közvetítésével egyezséget írt alá Szanaában a Fatah és a Hamász a közvetlen tárgyalások felújításáról. A két palesztin szervezet közös nyilatkozatban kijelenti: elfogadja Ali Abdullah Szaleh javaslatát, amelynek értelmében vissza kell állítani a Gázai incidens előtti helyzetet, és előre hozott választásokat kell tartani a palesztin területeken. A palesztin területek ciszjordániai részeit jelenleg a Fatah kormányozza, míg a Hamász a Gázai övezetet felügyeli, amióta tavaly júniusban erőszakkal átvette a hatalmat a területen.

A tibeti erőszak gyors befejezését sürgeti közleményében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Jacques Rogge hangsúlyozza: a legfontosabbnak továbbra is azt tartja, hogy a lehető legjobb ötkarikás játékokra kerüljön sor Pekingben augusztusban. Hivatalos adatok szerint eddig 22 ember halt meg és  több mint 600-an megsebesültek a múlt hétfőn, a Kína elleni sikertelen tibeti népfelkelés 49. évfordulóján kezdődött zavargásokban.

Végrehajtotta a mostani küldetés utolsó, ötödik űrsétáját a Nemzetközi Űrállomáson az Endeavour legénységének két tagja. Az asztronauták külső szerelési munkákat végeztek. Az amerikai űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomás történetében rekordhosszúságúnak számító, 16 napos út befejeztével, hétfőn indul vissza a Földre, és a tervek szerint szerdán érkezik meg a floridai Kennedy Űrközpontba.

Súlyos betegség után, 42 éves korában elhunyt Ifjabb Nagy Zoltán balettművész, a Magyar Állami Operaház magántáncosa.   A művész 1985-től a Magyar Állami Operaház tagja, 1987-től a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa, 1995-től vezető szólistája, 2006-tól a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora volt. Ifj. Nagy Zoltánt a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×