INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Elriasztja a betörőket az intelligens lakás

Infostart / InfoRádió
Akár külföldről hazafelé tartva is be lehet állítani a lakás hőmérsékletét, a világítás be- és kikapcsolását, sőt, még kutyaugatást is lehet időzíteni egy intelligens otthonban. Tárnok Tamás fejlesztőmérnök az InfoRádiónak azt mondta: az integrált rendszer költsége 15 ezer forinttól 5-10 millió forintig terjedhet.

Az elektromos működtetésű berendezéseket - a világítást, az árnyékolást, a biztonsági eszközöket, valamint a fűtést, hűtést - fogja össze az intelligens otthon rendszer, így minden egy közös kezelőfelületről működtethető - mondta az InfoRádiónak Tárnok Tamás fejlesztőmérnök.

Az egyes funkciók egymással összhangban, automatikusan is képesek működni. Ilyen például, amikor a riasztó élesítésekor lekapcsol a világítás, vagy, ha a lámpák azt a látszatot keltve kapcsolnak ki és be, mintha a lakók otthon lennének - tette hozzá a szakértő.

A rendszer kutyaugatást is tud utánozni, ám ennek az elektromos kutyának nem kell enni adni, csak bedugni a konnektorba - mondta Tárnok Tamás.

Az otthon fűtését, vagyis, hogy milyen hőmérséklet várja a lakókat, akár külföldről, egy mobiltelefon, vagy az internet segítségével is be lehet állítani - fűzte hozzá a fejlesztőmérnök.

Hanganyag: Németh Zoltán

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk