INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Trükkös módszerekkel lopják a kórházi vagyont

Infostart / InfoRádió
Több büntetőfeljelentés is született a megszüntetett kórházak eszközeinek eltűnése miatt, a leltárba vett eszközök száma több tízezer - írja a Népszabadság. Lapszemle.

Öt büntetőfeljelentés, 12 ezer folyóméternyi dokumentum, milliárdos letudott, illetve még rendezetlen adósság, rekordnagyságú műhibaperek, több tízezer, leltárba vett eszköz - itt tart pillanatnyilag a négy országos kórház felszámolása - számol be a Népszabadság.

A tavaly megszüntetett Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK), az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, a svábhegyi gyermekkórház és az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet felszámolására az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetet jelölte ki az egészségügyi miniszter.

Az elmúlt hónapokban aki csak tehette, vitte, amit talált, ebben pedig sokszor még az őrző-védő szolgálat sem jelentett akadályt, előfordult, hogy az OGYK-ból egy orvos tanúk jelenlétében vitt ki egy mobil fénymásolót. Először a portán keresztül próbálkozott, majd mikor a portások kérték a leltári számot, engedélyt, sarkon fordult, és átadta a kerítésen keresztül a társának.

Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója a lapnak elmondta: feljelentést tettek, most épp az ügyészségen van az ügy. Egy másik dolgozó az egyik osztályról gyorspostával vitetett ki egy eszközt.

A Magyar Nemzet cikke szerint pártalapon oszthatják fel egymás között a fővárosi koalíciós pártok a BKV Zrt.-t, ha rövid időn belül nem találnak megoldást a csaknem százmilliárdos adósságállománnyal és nyolcmilliárdos működési hiánnyal küszködő cég vezetési válságára.

Az ellenzék szerint Budapest hónapokon belül működésképtelenné válhat. Egy magát megnevezni nem kívánó informátor szerint a szocialisták közül többen is Balogh Zsolt jelenlegi megbízott vezetőt hagynák a BKV élén, Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes viszont a cég felügyelő-bizottsága által is elmarasztalt kommunikációs vezetőt, Regőczi Miklóst emelné pozícióba, ám őt várhatóan még a gyakran a koalícióval szavazó MDF sem támogatná.

Hanganyag: Seres Gerda

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk