eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem csak a járatait ritkítja a BKV

Egy hónapban csupán tíz napig tart nyitva a BKV tizenöt jegypénztára, amelyek közül a legtöbb a HÉV és a 3-as metró vonalán található. A közlekedési cég ezt azzal indokolja, hogy a pénztárak alacsony forgalmúak, ezért minden 11-én a hó végéig érdemes bezárni őket. Akinek nincs bérlete, keresheti a legközelebbi pénztárat vagy viszonteladó helyet.

A kisebb forgalmú pénztárakban ezentúl csak minden hónap 2. napjától 10. napjáig, azaz a csúcsforgalmi időszakban lehet jegyet és bérletet vásárolni, a továbbiakban zárva tartanak - tájékoztatta az InfoRádiót a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: annak ellenére, hogy a közlekedési társaság bevezette az új típusú havibérletet, amelyet bármikor meg lehet váltani, a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbben még mindig a hónap elején állnak sorba a pézntáraknál, ezért ebben az időszakban mindegyik nyitva tart.

A szóvivő elmondta: ahol igény van rá, ott viszonteladókat állítanak majd munkába, akiknél a hónap többi napján is lehet jegyet vásárolni.

A HÉV-kalauzok elfogadják indokként, hogy az utas azért nem tudott jegyet venni, mert ott, ahol felszállt, egyáltalán nincs, vagy éppen zárva van a pénztár - jelentette ki Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője elismerte, hogy az intézkedés hátrányosan érinthet kisebb csoportokat, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az így megspórolt pénz a szolgáltatás fejlesztésére fordítható.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×