eur:
393.49
usd:
367.48
bux:
65967.71
2024. április 23. kedd Béla

Határozott az ügyészség Budaházy ügyében

A Fővárosi Főügyészség állásfoglalása szerint Budaházy György március 15-i beszéde alapján nem állapítható meg az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete - közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Borbély Zoltán elmondta: megtekintették a beszédről készült felvételeket, és ezek alapján hozták meg állásfoglalásukat.

Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden jelentette be, hogy ügyészségi állásfoglalást kérnek arról, vajon Budaházy György március 15-i beszédével elkövette-e az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületét.

Az ünnep estéjén több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezett tartott bejelentett rendezvényt.

Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából.

Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, majd a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget. Összesen kilenc rendőr és nyolc civil sérült meg. A zavargások után a Budapesti Rendőr-főkapitányság izgatás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×