eur:
390.84
usd:
366.01
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Riz: Feltörölték a padlót a városüzemeltetési bizottsággal

A XVII. kerület elutasítja a BKV járatritkítási terveit - mondta az InfoRádiónak Riz Levente polgármester. A politikus, aki egyben tagja a menetrendi változásokról döntő fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának is, elmondta, hogy a városvezetés az üggyel kapcsolatban feltörölte a bizottsággal a padlót.

Nem fogadhatja el a XVII. kerületi önkormányzat a BKV által tervezett járatritkítást és járatmegszüntetést - emelte ki Riz Levente polgármester.

A városvezető hangsúlyozta: olyan mértékű hálózati összteljesítmény-csökkenés olvasható ki a tervezetből, ami a tömegközlekedés csődjéhez vezet Rákosmentén. A XVII. kerületben csak buszok közlekednek, így valamennyi ritkítás beláthatatlan következményekkel járhat - fejtette ki.

Riz Levente szerint a rákoskeresztúri városközpont és az Örs vezér tere közé tervezett, háborítatlan haladást biztosító buszkorridor valóban fontos fejlesztés lenne, ám ha csak félóránként indulnak a járművek, akkor annak nincs sok értelme.

A XVII. kerületi önkormányzat készített egy közlekedési koncepciót, amelyben kiemelik, hogy a városrész közlekedése számára fontos lenne a járatok összekötése is - mondta Riz Levente.

A politikus, aki egyben tagja a menetrendi változásokról döntő fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának is, hangsúlyozta: a városvezetés az üggyel kapcsolatban feltörölte a bizottsággal a padlót.

Riz Levente kifejtette, hogy a BKV és a városvezetés kikerülte a testületet a paraméterkönyvről szóló egyeztetési folyamat során, noha korábban megállapodtak arról, a koncepcióról a bizottságban is tárgyalnak. Jelenleg nem lehet tudni, mikor tárgyalják a paraméterkönyvet - tette hozzá.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Megközelítette a 81%-ot a foglalkoztatottak aránya tavaly Magyarországon a 20 és 64 év közöttiek körében, ami a 75%-os uniós mutatót meghaladva a hetedik legjobb rátának számít az EU-n belül. Az uniós adathoz hasonlóan az elmúlt években folyamatosan nőtt a foglalkoztatottság mértéke hazánkban, egyedül 2020-ban, a Covid kirobbanásának évében csökkent az előző évhez képest a mutató, akkor 77,5%-on állt a ráta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×