eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csak 2010-ben lazítana a kormány a nadrágszíjon - lapszemle

A Népszabadság írása szerint a nadrágszíjon 2010-ben lazítana a kormány, akkor sem nagyon. Két év múlva körülbelül annyi adófizetői pénzt kapnak a minisztériumok, mint az idén, reálértékben pedig kevesebbet. Lapszemle.

Nem lesz könnyebb 2009-ben sem - ez derül ki a Népszabadság szerint a költségvetés hároméves keretszámaiból. A nadrágszíjon 2010-ben lazítana a kormány, akkor sem nagyon. Két év múlva körülbelül annyi adófizetői pénzt kapnak a minisztériumok, mint az idén, reálértékben pedig kevesebbet.

A most közölt számok nem tartalmaznak sok fontos tételt: a nyugdíj és az egészségügyi kiadások, a szociális ellátások vagy a lakástámogatások értéke nincs feltüntetve. Az adatok szerint a legrosszabbul a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a legjobban a Honvédelmi Minisztérium jár.

Dől a pénz Veres János pénzügyminiszter adócsalásért elítélt korábbi üzlettársának volt cégéhez - olvasható a Magyar Nemzetben. A Kabai Károly által létrehozott Nyír-Uncia Kft. több mint félmilliárd forinttal gazdagodhatott a magyar állam és az Európai Unió pénzéből, miközben az egykori cégalapító börtönben van.

Kabai volt cége legutóbb alvállalkozóként fölözött le egy kétszázmillió forintos megbízást a Honvédelmi Minisztériumtól.

A Napi Gazdaságban az áll: komoly vitához vezetett az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló törvény, amely az államháztartási törvény mellett a közbeszerzési törvény rendelkezéseit is egységesítené. Az OÉT nem tárgyalt az adó- és járulékszabályokról, ugyanakkor lekerült a napirendről a fogyasztóvédelmi törvény is.

Az idén és jövőre felpörögnek a vidéki repülőtér-fejlesztések - közli a Világgazdaság. A legtöbb helyen a személyfuvarozás mellett áruátrakással is szeretnének foglalkozni, s sok helyen terveznek kiegészítő szolgáltatásokat, mint például szálloda, konferencia-központ, légitaxi vagy utazásszervezés.

Összességében legalább 12-15 milliárd forintot költenek a légi-infrastruktúrára és azokra a kapcsolódó szolgáltatásokra, amelyekkel fellendíthető a beutazó regionális turizmus és a helyi kereskedelem.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×