INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett egy fideszes politikus

InfoRádió / MTI
Különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen Schneller Domonkos, a Fidesz fővárosi képviselője.

Az ellenzéki politikus elmondta: feljelentése alapja egy dokumentum, amely azt tartalmazza, hogy Veres János pénzügyminiszter a magyar állam képviseletében a kizárólagos magyar állami tulajdonban lévő Ferihegyi Utasterminál-fejlesztő (FUF) Kft.-vel kötött egy megállapodást. A FUF Kft. "ez alapján 8 millió 700 ezer dollárt, azaz több mint 1,7 milliárd forintot utalt át a magyar államnak."

 Ezt az összeget azonban nem a FUF Kft.-nek kellett volna kifizetnie a magyar államnak, hanem a Budapest Airport Zrt.-nek (BA) - tette hozzá. Emlékeztetett rá: a jelenleg német tulajdonban lévő BA tartozott egy kanadai befektetői csoportnak, amit a magyar állam a washingtoni perben kifizetett és ezután ezt a pénzt az államnak a BA-n kellett volna behajtania. 

Mint mondta, felmerül a kérdés: "kinek állt érdekében, hogy a magyar adófizetők pénzén végül is 1,7 milliárd forintot egy külföldi cég helyett egy magyar állami cég kifizessen".

Schneller Domokos szerint ez nagyon felelőtlen bánásmód az adófizetők pénzével, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb ügyészségen, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen.

A címlapról ajánljuk