INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Gyurcsány meglepte az ünneplőket

InfoRádió / MTI
Az én márciusom rendezvénysorozat keretében több családi program várja a látogatókat Budapest belvárosában az 1848-as forradalom 160. évfordulója alkalmából. A Lánchídon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tett egy rövid sétát.

A szabadság 12 pontja nevű játékos próbatételen az érdeklődők a Lánchídon, Pesttől Budáig 12 állomáson idézhetik fel a forradalmi nap eseményeit. Az egyes helyszíneken a színművészeti egyetem hallgatói segítenek feleleveníteni a kor hangulatát.

A Roosevelt téren, a Magyar Tudományos Akadémia előtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség által szervezett betyártáborban ötven '48-as huszár és honvéd lovakkal és társzekerekkel várja a látogatókat. A gyerekek résztvehetnek a "kishuszárpróbán", a téren pedig lovas hintó viszi körbe a vendégeket.

A Nemzeti Múzeum kertje is a családoké szombat délután. A gyerekek papírcsákót, gyöngyös pártát, kóclovacskát, tavaszkoszorút készíthetnek, illetve gipszcímert festenek és mézeskalácsot díszítenek.

A távirati iroda tudósítása szerint a Lánchídon és a Roosevelt téren rendezett programot délután felesége és néhány testőr társaságában meglátogatta Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke is. Atrocitás nem történt, a tömegből többen gratuláltak a miniszterelnöknek.

A címlapról ajánljuk