eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány meglepte az ünneplőket

Az én márciusom rendezvénysorozat keretében több családi program várja a látogatókat Budapest belvárosában az 1848-as forradalom 160. évfordulója alkalmából. A Lánchídon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tett egy rövid sétát.

A szabadság 12 pontja nevű játékos próbatételen az érdeklődők a Lánchídon, Pesttől Budáig 12 állomáson idézhetik fel a forradalmi nap eseményeit. Az egyes helyszíneken a színművészeti egyetem hallgatói segítenek feleleveníteni a kor hangulatát.

A Roosevelt téren, a Magyar Tudományos Akadémia előtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség által szervezett betyártáborban ötven '48-as huszár és honvéd lovakkal és társzekerekkel várja a látogatókat. A gyerekek résztvehetnek a "kishuszárpróbán", a téren pedig lovas hintó viszi körbe a vendégeket.

A Nemzeti Múzeum kertje is a családoké szombat délután. A gyerekek papírcsákót, gyöngyös pártát, kóclovacskát, tavaszkoszorút készíthetnek, illetve gipszcímert festenek és mézeskalácsot díszítenek.

A távirati iroda tudósítása szerint a Lánchídon és a Roosevelt téren rendezett programot délután felesége és néhány testőr társaságában meglátogatta Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke is. Atrocitás nem történt, a tömegből többen gratuláltak a miniszterelnöknek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×