INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Gyurcsány: a felemelkedéshez szükség van a partnerségre

Infostart / InfoRádió
A nemzet felemelkedéséhez szükség van partnerségre - mondta a Művészetek Palotájában mondott ünnepi beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hozzátéve: a vezetők felelőssége, hogy ne diktáljanak olyan tempót, irányt, amelyet a nemzet nem képes követni.

A kormányfő azt mondta, ami a szabadságot illeti, Magyarországnak nincs oka panaszra, "más kérdés, hogy szabadnak lenni időnként átkozottul nehéz".

Az egység keresése közben el kell dönteni, hogy a "restség egységét, a félelem egységét, vagy az egymás ellen való küzdelem egységét, esetleg a nemzet felemelésének a progresszióban való közös egységét" keressük-e - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint, ahogy 160 évvel ezelőtt, úgy 160 év múlva is az akkoriak még mindig arról fognak beszélni, hogy van távlata a szabadságnak, az emelkedésnek és az együttműködésnek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az idei március 15-i ünnep felemelő és tiszta volt, tele örömmel és kevesebb aggodalommal, mint az elmút években. Még annak ellenére is, hogy atrocitás ért egy magyar fiatalembert Kolozsváron, és megzavarták Demszky Gábor főpolgármester ünnepi beszédét Budapesten.

A valamivel több mint tízperces beszéd után a miniszterelnök átadta az idén alapított Márciusi Ifjak Díjakat. A Művészetek Palotájában ezt követően Hiller István oktatási és kulturális miniszter adta át a kiváló és érdemes művész díjakat és Babérkoszorúkat adott át.

A címlapról ajánljuk