eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: jön a tandíj, a vizitdíj és a gáz árának emelése

A Fidesz szerint a kormány hamarosan 10 százalékos gázáremelést jelent be, ezer forintra emeli a vizitdíjat és a tandíj összege is nőni fog. A párt alelnöke kijelentette: a kormány tovább folytatja hazugságpolitikáját.

Varga Mihály sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a kormány folytatja hazugságpolitikáját.

A politikus azt mondta: noha 2006-ban konszenzus született arról, hogy nem lesz tandíj, ezt a megállapodást a kabinet felrúgta, vagyis hazudott.

A Fidesz úgy látja, hogy hamarosan tíz százalékos gázáremelés is várható - tette hozzá az alelnök.

Varga Mihály a sajtótájékoztatón dokumentumokat osztott ki, amelyek szerinte bizonyítják a vizitdíj ezer forintra emeléséről szóló bejelentésüket. A dokumentum szerint ezt az MSZP egyik képviselője elismerte egy lakossági fórumon.

A Békés Megyei Online-nak Perjési Klára azt mondta: egyelőre senki nem tudja megmondani, emelkedik-e a vizitdíj mértéke.

"Ha tartósan marad az infláció, nyilván emelkedni fog ez a díj is. Ezt azonban nem szabad összetéveszteni az infláción kívüli emeléssel, mely most annak ellenére vált a politikai kampány játékszerévé, hogy több kormányzati politikus is cáfolta az ezzel kapcsolatos híreszteléseket" - fogalmazott az internetes lap szerint Gyula szocialista polgármestere.

A kormány a tandíjat is emelni fogja. Ezt az kormány saját honlapján ismerte el - közölte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×