eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Trabanttól Jaguárig: így száguldoznak a fővárosi képviselők

A budapesti városatyák 70 százaléka rendelkezik gépjárművel a pénteken nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatok szerint. A két szélsőséget Horváth Csaba és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes képviseli egy Jaguárral és egy Trabanttal, de van, akinek luxusmotorcsónak vagy motorkerékpár van a tulajdonában.

A 67 fővárosi képviselőből 48-nak van saját nevén gépjármű, van akinek négy darab is - legalábbis ez áll a most nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokban. A városatyáknak nincs kedvenc autómárkája, egyaránt kedvelik a drágább BMW-ket, Saab-okat és az olcsóbb Suzukikat, Skodákat, sőt a Trabantokat is.

Az autómániás képviselők sorát Hunvald György szocialista képviselő vezeti, akinek 1996-os Jaguár XJ-én kívül egy Peugeot 807 és egy öreg 601-es Trabant is van a tulajdonában, és ezek mellett van egy Yamaha Wildstar chopper motorkerékpárja is.

A szocialisták valamiért vonzódnak a Trabanthoz, ugyanis Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek is van egy belőle, más gépjárműve nincs is.

Hat városatya nem elégszik meg egy autóval, hanem kettőt is birtokol: Bojár Iván (SZDSZ) egy Kia Sorentót és egy Rover Freelander terepjárót, Papcsák Ferenc (Fidesz) egy Skoda Fabiát és egy Chrysler 300C limuzint, Wertán Zsolt (KDNP) egy Skoda Fabiát és egy nemrég vásárolt, hétéves Opel Zafirát, Katona Kálmán (MDF) egy Suzuki Swiftet és egy tavaly vásárolt Honda Accordot, Horváth Gyula (MSZP) egy Renault Cliót és egy idén vett Toyota RAV4 terepjárót, valamint Tüttő Kata (MSZP) egy Suzuki Swiftet és egy 2007-es Audi A3-ast.


Egyesek robognak
(A kép illusztráció) (képgaléria)

Négy képviselő gyakran motorkerékpárra is pattan: Kocsis Máté (Fidesz) Ford Focusa mellett tart egy Gilera Runner robogót, Schneller Domonkos tavaly vásárolt egy Honda motorkerékpárt.

Ugyanilyen típusú robogója van a szintén fideszes Ughy Attilának is, valamint Steiner Pál szocialista frakcióvezető is begyűjtött egy Aprilia robogót a Lexus RX 400 terepjáró mellé.
A Fidesz frakcióvezetője, Tarlós István egy Volkswagen Passattal, az SZDSZ-é, John Emese pedig egy idén vásárolt Ford Fiestával közlekedik.

A fideszes Fónagy János a vízen is jól tud haladni, ugyanis Mitsubishi Carismája mellett van egy Crowline 180-as luxusmotorcsónakja és egy túrakenuja is. Motorcsónakkal rendelkezik a szocialista Wieszt János is.

A legfurcsább közlekedési eszköze Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettesnek van, aki a bevallása szerint egy hobbi lakókocsi tulajdonosa, ám az azt vontató gépkocsi nélkül. Demszky Gábor főpolgármester vagyonnyilatkozatában nem szerepel gépjármű.

Szerző: Tenczer Gábor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×