eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A rendőrök nem kivételeznek a misebort fogyasztó papokkal

A misebort fogyasztó papok esetében sem lehet eltérni a jogszabályoktól a közúti ellenőrzésnél - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Korábban a Magyar Püspöki Konferencia titkára levélben közölte: a paphiány miatt sok plébános egymás után több településen tart szentmisét, és minden szertartáson fél-egy deciliter bort fogyaszt el, amit már kimutat a szonda.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a misebort fogyasztó papokra is ugyanúgy érvényesek a közúti ellenőrzés szabályai, mint minden állampolgárra.

Takács Albert a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárához írott válaszlevelében úgy fogalmaz: a január 20-án életbe lépett rendelet nem teszi lehetővé, hogy az intézkedő rendőr bárki esetében kivételt tegyen.

Német László, a Magyar Püspöki Konferencia titkára korábban a miniszternek írt levélben azzal érvelt, hogy a paphiány miatt sok plébános egymás után több településen tart szentmisét, és minden szertartáson fél-egy deciliter bort fogyaszt el, amit már kimutat a szonda.

A január 20-án életbe lépett rendelet értelmében a helyszínen elveszik az ittas vezetők jogosítványát. A közlekedési törvény módosításáról azért döntött decemberben az Országgyűlés, mert a balesetek csaknem 10 százaléka ittas vezetés miatt történik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×